VZW Pastor Edith Steinparochie

De laatst verschenen nieuwsbrief van november 2023 kan je hier lezen.

(De vroegere nieuwsbrieven vind je hier:
2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015 en 2014)

Een folder met algemener info over de VZW vind je hier.

Gemotiveerd vanuit de ervaringen van pastoor Piet, en na meerdere jaren van voorbereiding en veel overleg werd door de parochieploegen van De Pinte en Zevergem een project uitgewerkt rond een toekomstgerichte parochie, gedragen door veel vrijwilligers, een priester en een pastoraal vrijgestelde of pastor.
Op 6 mei 2013 werd aan 12 mensen gevraagd om dit project concreet vorm te geven, en op 18 juni 2013 werd een VZW opgericht.

We kozen er unaniem voor om Sanne als pastor te benoemen. Sedert september 2013 vult Sanne het vele vrijwilligerswerk dat ze al deed in de pastoraal  -en nog doet- aan met een door deze vzw deeltijds betaalde functie als onze pastor.

De VZW treedt op als werkgever van de pastor. Administratie als werkgever, fondsenwerving, info meedelen aan de leden en sympathisanten: dat is waar de 'VZW Pastor Edith Steinparochie' (voorheen 'VZW Pastoraal DPZ') zich voor inzet. De taakinvulling gebeurt in overleg met de parochieploeg.

In het voorjaar van 2019 werd Sanne eveneens door het bisdom benoemd tot parochieassistent. Dat betekent dat zij sindsdien ook een gedeeltelijke verloning krijgt van de overheid en gedeeltelijk verloond wordt door deze VZW van ter plaatse.

Benieuwd naar meer historiek en werking? Dan moet je beslist hier eens rondwandelen.

In alle geval dank aan de vele mensen die eenmalig of maandelijks bijdragen aan de bezoldiging van onze pastor en zo mee bouwen aan de toekomst.
Hier vind je hoe ook jij dit project kan steunen.

Heb je idee├źn, vragen of bemerkingen? Neem gerust contact op met iemand van de VZW:
Johan Decatelle, Christine Dedain, Jan Dermaux, Ingrid Dhont, Dymphna De Vos, Marianne Foubert, pastoor Piet Herregods, Marc Lagaert, Marianne Van Walleghem