WELKOM IN DE STILLE RUIMTE ACHTERAAN IN DE KERK VAN DE PINTE

Een mens kan dromen van iets: ‘dit’ hebben, ‘dat’ doen, en zo wel honderd van die dingen. Maar mensen kunnen ook leven vanuit een droom die in ons gelegd is. En vandaaruit beslissingen nemen.

Daarover ging het toen de eerste plannen op tafel kwamen en de keuze gemaakt werd om de vroegere winterkapel te verbouwen. Ondertussen (we schrijven 21 juni 2015) zijn de werkzaamheden afgerond en is er nu een nieuwe beneden- en bovenruimte waar plaats is voor pastorale (neven-) activiteiten. Op die manier proberen we tegemoet te komen aan zowel ruimtelijke aspecten als aan individuele geloofsbeleving, of vieren in kleinere groep.

Beneden is als bezinningsruimte georiënteerd. We kunnen er in groep bidden, zingen, stil worden. Tegelijk kan iedereen er vrij binnenwandelen en wat binnenkamer zoeken in de stilte.

Boven kan vergaderd worden, kan de kindernevendienst doorgaan, kunnen activiteiten van de catechese plaatsvinden enz.

Parochiale werkgroepen of socio-culturele organisaties die wensen te vergaderen in deze ruimte, dienen contact op te nemen via ons contactformulier of rechtstreeks met het parochiesecretariaat in De Pinte.

In alle geval… : welkom!