Tussen maart 2020 en de zomer van 2021 was de kindernevendienst organiseren zoals we het gewoon waren niet mogelijk.

Toch was er een ‘tijdelijk coronaproof alternatief’ in die periode: de mensen van de werkgroep zorgden telkens in het begin van de maand voor een pakket dat klaarlag in de kerk van De Pinte. Thuis kon men aan de slag want in het pakket kon je alles vinden wat er voor die keer nodig was om samen met kind(eren) of kleinkind(eren) dat moment van geloof te beleven: een tekstje, of een link naar een liedje, of materiaal om iets te knutselen, of een rebus of kleurplaat die aansluit bij het thema….

Vanuit de positieve reacties daarop, en met een ingebouwde veiligheid (“wat als er terug maatregelen komen…”), wordt de werking vanaf september 2021 als volgt: er zal terug kindernevendienst georganiseerd worden tijdens de viering in de kerk van De Pinte. Op uitzondering van de maand januari zal dat telkens in het eerste weekend van de maand gebeuren. Kinderen tot 12 jaar zullen dus vanaf het begin van de mis tot aan de tafeldienst achteraan in de ruimte van de kerk van De Pinte een gelovige nevendienst beleven: vertrekkende vanuit het evangelie van die zondag wordt er gezongen, verteld, geknutseld, gebeden, … Vanaf de tafeldienst sluiten de kinderen terug aan in de viering bij de volwassenen.
Daarenboven wordt er (opnieuw tijdelijk) voor gezorgd dat aansluitend toch ook pakketten achteraan ter beschikking worden gelegd -om meteen mee te nemen of in de dagen eropvolgend in de kerk te komen ophalen. Die pakketten zullen gelijkaardig zijn aan wat in de kindernevendienst van die maand gebeurde en alle materiaal bevatten om thuis die gelovige impuls een kans te geven.

5 september5 december6 maart
3 oktober9 januari3 april
7 november6 februari1 mei

Benieuwd naar hoe het (voor corona) ging ? Hier alvast enkele kiekjes.