Eerste communie in een zondagsviering.

Wanneer ouders ondervinden dat hun kind klaar is om de eerste communie te vieren, dan kan dat gebeuren in de zondagsmis. De viering is dan niet gemeenschappelijk met andere kinderen (of met de klas) maar wel in de parochiegemeenschap -een zinvolle en betekenisvolle manier van eerste keer communie vieren. Welkom!
Voor vragen, of het plannen van een datum, of voor meer toelichting omtrent deze manier van vieren mag je gerust contact opnemen via het contactformulier, of bellen naar pastoor Piet 0475/23.98.89 of  Sanne 0476/78.78.86.

Eerste communies in schoolverband.

Ten laatste in september wordt beslist wanneer de vieringen van dat schooljaar zullen doorgaan. Gewoonlijk vinden eerste communievieringen plaats tussen Pasen en Pinksteren (maar dat is geen liturgische noodzaak).
Van zodra deze datums vastliggen verschijnen ze op deze pagina, op onze parochiale kalender en worden ze via de scholen gecommuniceerd aan de ouders.

Voor 2023

Eerste communie in een zondagsviering kan. Zie info hierboven.
Eerste communies in schoolverband in 2023 (update 8 sept 2022)
-Via de scholen van de parochie werd deze brief met info begin september verspreid. Dat betekent geenszins dat er geen kinderen van andere scholen zouden kunnen aansluiten.-

• zaterdag 29 april: groepen van Deurle en Latem
  • zondag 30 april: groepen van Zevergem en De Pinte

Welke viering op welk uur/waar plaatsvindt, wordt bepaald nadat het aantal ingeschrevenen gekend is.
-Via de scholen van de parochie werd dit briefje met vraag tot inschrijving begin november verspreid. Inschrijven kan dus tussen 11 nov en 25 dec via deze pagina.-