Algemeen

Eerste communie in een zondagsviering.

Wanneer ouders ondervinden dat hun kind klaar is om de eerste communie te vieren, dan kan dat gebeuren in de zondagsmis. De viering is dan niet gemeenschappelijk met andere kinderen (of met de klas) maar wel in de parochiegemeenschap -een zinvolle en betekenisvolle manier van eerste keer communie vieren. Welkom!
Voor vragen, of het plannen van een datum, of voor meer toelichting omtrent deze manier van vieren mag je gerust contact opnemen via het contactformulier, of bellen naar pastoor Piet 0475/23.98.89 of  Sanne 0476/78.78.86.

Eerste communies in schoolverband.

Ten laatste in september wordt beslist wanneer de vieringen van dat schooljaar zullen doorgaan. Gewoonlijk vinden eerste communievieringen plaats tussen Pasen en Pinksteren (maar dat is geen liturgische noodzaak).
Van zodra deze datums vastliggen verschijnen ze op deze pagina, op onze parochiale kalender en worden ze via de scholen gecommuniceerd aan de ouders.

Voor 2023

Eerste communie in een zondagsviering kan. Zie info hierboven.

Eerste communies in schoolverband in 2023: Via de scholen van de parochie werd deze brief met info begin september verspreid. Dat betekent geenszins dat er geen kinderen van andere scholen konden aansluiten.

De vieringen van de eerste communies in schoolverband zijn als volgt gepland:

  • zaterdag 29 april om 14u: groep Deurle (31 communicanten), in de kerk van De Pinte.
  • zaterdag 29 april om 15u30: groep Latem (32 communicanten), in de kerk van De Pinte.
  • zaterdag 29 april om 17u: groep Zevergem (8 communicanten), in de kerk van Zevergem.
  • zondag 30 april om 9u30: groep 1 De Pinte (35 communicanten, Vrije Basisschool), in de kerk van De Pinte.
  • zondag 30 april om 11u: groep 2 De Pinte (25 communicanten, Gemeentelijke basisschool, Kleine Prins, Boomhut, andere scholen), in de kerk van De Pinte.