Heropstart vieringen

Na 13 weken van niet vieren mochten we op 13 en 14 juni de draad weer oppikken en terug thuiskomen in het samen vieren van die eeuwenoude liturgie die alle tijden overleefde. Weliswaar in een strak keurslijf, maar ondanks al die maatregelen die we moeten volgen, mogen we gelukkig blijven vieren van Zijn liefde zònder maat of regel.

“Groet elkaar met een kus als teken van uw liefde” (Petrus 5, 14) -dat mag en mocht nog altijd niet letterlijk, maar het samen vieren heeft menigeen naar verluidt toch deugd gedaan. Dank voor de reacties die ondertussen zijn binnengelopen. Nu nog wat studeren op die vredeswens in gebarentaal en alles komt goed…

in ieder geval (en ondanks de beperking in aantallen) zeker welkom in de vieringen. Er staat een onthaalteam klaar dat je vanuit een nauw omschreven draaiboek veilig doorheen het gebeuren loodst. Hun glimlach kun je moeilijk zien achter die mondkapjes maar ze verwelkomen je graag en je herkent hen aan hun witte hesjes.

Hieronder -omdat het toch nog even wennen is aan het zicht- heel wat foto’s van Bartel en Etienne, genomen in het weekend waarin we zijn opgestart.

De vredeswens in corona-tijden: