Dag van het park

De sfeer die je op ‘Dag van het Park’ vindt in de mix van workshops, muziek, informatie, dans is niet zomaar gezellig. De gemeente De Pinte organiseert deze activiteit om op een positieve manier aandacht te geven aan een aantal aspecten van samenleven vandaag: duurzaamheid, verbinding, gelijkheid, eerlijke economie….
Sinds vorig jaar zijn we daar als parochie ook aanwezig. Alles ging opnieuw door op het grasveld van kasteel Scheldevelde.
“Wat gaat ge daar staan doen,” vroeg iemand.
Awel: het is niet omdat die duurzaamheidsdoelen die daar in de kijker worden gezet niet de onze zijn, dat we er niet achter staan en er ook op onze christelijke manier niet zouden voor inzetten.
Dus: met een werkgroepje dat voor die gelegenheid werd samengesteld waren onze twee kraampjes er gevuld met infopanelen over wat het steunfonds van onze parochie doet en betekent, en vooral met proeverijen uit de internationale keuken. Verschillende van de vluchtelingen die hier verblijven maakten een gerecht uit hun geboorteland. Zo ontstond een soort van wereldcafé dat ontmoetingen mogelijk maakte.
“Ga naar buiten” is het mantra in de Kerk vandaag. Gedaan en goedgekeurd.
Dankjewel aan wie voor en achter de schermen zich voor dit initiatief heeft ingezet. De regen kon wat goed en schoon en waar is niet tegenhouden....