Allerliefdeviering

We legden ze samen en vroegen om zegen over alle liefde die in ons was, alle liefde die ons overkomt, die we zoeken, die we delen en die ons is toegezegd door die Ene, lang voor we zelf van liefde wisten.
Alles wat meer is dan ‘gij’ alleen, dan ‘ik’ alleen, alles wat meer is dan ‘wij’ zelfs.
Het bracht op 12 februari jubilarissen en verloofden, samen- en alleengaanden (zij die daar voor kiezen en zij die daar niet voor kozen) en jong & oud bijeen. Bijzondere gast was zuster Agnes. Sinds 50 jaar kleine zuster van Nazareth. Haar Godgewijd leven is een uitverkoren en te vieren levensvorm -zeker in een jubileumjaar.
Verder is die ‘Allerliefdeviering’ een gebeuren dat telkens eindigt met een bloem die iedereen meekrijgt met als bestemming: iemand die er niet bij was. Want dat gemis deel is van de liefde, en dat we ook daaromtrent altijd de handen vouwen was voelbaar. Liefde is het medicijn dat je zonder de liefde niet nodig had….

Samen met koor Seicento zongen we van veelvormige liefde aan twijfel en vrees voorbij. Veelzijdige liefde aan twee-elk-alleen voorbij. Veelkleurige liefde aan blank voor blank voorbij.

Dankjewel aan ieder die er bij was.