Nieuwjaarsreceptie

Bij een nieuw jaar hoort ook voor onze parochie een nieuwjaarsreceptie.
Dankbaar klinken op wat was, wat is en wat komt; wat wensen voor de mensen en wat zingen van schoon dingen; -we deden het op 6 januari.

Vaneigens hadden we terug iets voorbereid. Deze keer geen Slimste Parochiaan (à la ‘de slimste mens’), geen Schalkse Parochieploeg (à la ‘shalkse ruiters), of een ander frats zoals we die in het verleden uithaalden. Dit jaar kwam iedereen terecht in ‘Homo Parochialis’ (juist: à al ‘homo universalis’).

Met 12 geselecteerde kandidaten hadden we (onder absolute omerta) een maand vooraf reeds de afvalrace gespeeld, nl: van 12 naar 3 kandidaten. De opnames -fantastisch en trouw aan het originele programma gemonteerd door vrijwilliger Henk- werden voor het eerst in de zaal vertoond tijdens de receptie. Je kunt de montage van die afvalrace helemaal onderaan deze pagina bekijken. De finale tenslotte werd door de laatste drie overgebleven kandidaten live gespeeld op het podium, met opdrachten waar het publiek kon aan deelnemen.

Gelukwensen aan Peter die de enige Homo Parochialis Edith Stein blijkt te kunnen zijn. Proficiat natuurlijk aan alle grandioos goddelijke kandidaten en dank aan de even goddelijke, vele helpende handen.

Het werd een avond die naar verluidt veel mensen deugd heeft gedaan. En nu hoopvol verder…