Opstart vormselcatechese 2020-2021

Ze zijn inmiddels met 150, en de tweede helft van november tekende bijna ieder gezin van zo een vormeling in voor een 1e activiteit in het kader van de vormselcatechese. Dat was een digitale bijeenkomst, gebouwd rond het verhaal van Zacheus die door Jezus ‘gezien’ wordt.
Het was voor jong en ouder, voor ons en voor hen een nieuwe manier van werken.

Het enthousiasme waarmee zij intekenden heeft ons geraakt. Er volgden veel ontmoetingen aan het scherm. Met mekaar, en godweet -zoals Zaccheus -ook een beetje met Hem.

Hen samen met jullie de komende weken ‘in real life’ ontmoeten zal nog niet lukken. De wederzijdse vreugde die gepaard gaat met jonge gezinnen in de schoot van de gemeenschap onthalen, dié vreugde -ook dat…- moeten we nog even in het gareel van geduld dwingen.

Toch mogen en willen deze tochtgenoten al ‘gezien’ en getoond worden. Voilà, hier zijn ze. En bij die ‘hier’ hoort ook een woord van dank aan de catechisten om over de kerkplekken heen de vertrouwde werking los te laten en de sprong te wagen.

Dit zijn beelden van bijna alle bijeenkomsten (we missen er enkele, en de laatste foto is één van de videovergaderingen met de catechisten).
Tegen de tijd dat zij u hier toewuiven, zijn de vormelingen reeds begonnen aan hun 3e activiteit en dat is meewerken aan die beeldige kerststal. Trouwens: dat is het boetseerwerk waar jij misschien ook al aan begon? De uitnodiging vanuit de gezinsviering is immers bedoeld voor mensen tussen 0 en 99 jaar en ouder. Net zoals die oude belofte dus: nooit voor iemand niet…