Nieuwjaarsreceptie

Hier eerst wat woorden van Bartel als verslag,
en helemaal onderaan foto's van Lucas.

Vrijdagavond 10 januari 2020
Ook dit jaar is het ontmoetingscentrum Polderbos De Pinte voor de nieuwjaarsreceptie van de Edith Stein parochie de plaats waar we moeten zijn. Ook dit jaar zijn we verheugd om de mensen uit onze Edith Stein parochie met onze beste en gezonde wensen, te mogen begroeten. Ook dit jaar komen ze vanuit alle hoeken van onze geloofsgemeenschap; blijmoedig en welgezind.

Met 40 beelden van pakkende momenten uit het voorbije parochiejaar starten we de avond.

------> die montage van beelden uit 2019
(2min30, met geluid)
kan je hier herbekijken.

Daarna nemen Marianne en Tim ons met een stijlvolle elegantie mee naar een reeks harde data, een reeks harde cijfers; van de prijs van 500 broodhosties tot het aantal flessen Orval dat per jaar geproduceerd worden, van het aantal biechtstoelen in onze kerken tot het aantal vrouwelijke lectoren in de liturgie, van het aantal foto’s op de website tot het aantal vrijwilligers die actief zijn in onze parochie. Het publiek mag raden of het correcte cijfer hoger of lager is dan het cijfer dat op het bord geschreven staat. De vragen worden ingeleid met ‘Wat als filmpjes’. Want stellen jullie zich eens voor; ‘Wat als priesters vrouwen waren?’, ‘Wat als Jezus zijn geduld verloor?’, of ‘Wat als de voorganger een ambtenaar was?’ Heel even onderbreken korte reclames het spel. Tot slot spelen acht kandidaten op het podium de finale. Er is één heel gelukkige winnaar. Met ‘Heist aan zee’ van Bart Peeters sluiten we de animatie af. Het publiek neuriet voorzichtig mee, de voorzangers doen hun best om de mooie tekst op de juiste toon voor te zingen. Het had misschien toch iets ‘hoger’of iets ‘lager’ mogen zijn ;-)

We kijken met een heuglijk gemoed terug op deze sprankelende start van het nieuwe jaar. We toasten op een beloftevol nieuw jaar twintig-twintig voor onze geloofsgemeenschap.

Samen gaan we verder op weg met het oude verhaal, een verhaal dat nooit ophoudt en steeds verder gaat, steeds verder …
Santé!

Bartel