Zoekveld

corona covid-19

--o0o--

Vormsels zijn op beslissing van de bisschoppenconferentie uitgesteld tot 25 en 26 september. De brief aan de ouders vind je hier.

Eerste communies in schoolverband zijn op voorstel van de parochieploeg en in overleg met de scholen uitgesteld tot 11 en 12 september. De brief aan de ouders vind je hier.
Eerste communie in een zondagsviering (niet gemeenschappelijk, wel in de gemeenschap) is zeker zinvol en mogelijk, alleen is het owv het max aantal personen in een kerkgebouw op dit moment nog niet mogelijk om dat te laten plaatsvinden tijdens een eucharistie.

Zodra er meer zekerheid kan gegeven worden omtrent welke groepen, wanneer en waar (en met welke maatregelen) kunnen vieren zullen we daar over berichten.

--o0o--

Onze kerken blijven open en er zijn tal van initiatieven die we proberen gestalte te geven om verbonden te blijven in tijden van corona.
Het aantal individuen dat tegelijkertijd in een eredienstgebouw aanwezig mag zijn is 15, ook als dat is voor individueel gebed.

--o0o--

Eucharistie en huwelijk in de kerk zijn mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).
Uitvaartliturgie mag doorgaan met 50 aanwezigen (en 1 persoon per 10 vierkante meter mag niet overschreden worden).
Doopsels worden nog uitgesteld.

--o0o--

Gewone weekendvieringen zijn nog niet mogelijk.
Wel vieren we in elke kerkplek een eucharistie rond het weekend, telkens om 9u op

• vrijdag in Deurle:
    reservatie bij Riet: 0479/78.80.38
  • zaterdag in Latem:
    reservatie bij Rika: 09/282.59.65 of 0478/06.49.14
  • zondag in De Pinte:
    reservatie bij Veerle: 0496/39.13.02
  • maandag in Zevergem:
    reservatie bij Christine: 0479/48.46.03

Reservatie voor deze eucharistievieringen is nodig wegens de beperking tot 15 pers.

Reserveren gebeurt enkel telefonisch op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17u en 19u.
Graag begrip voor de vraag om slechts voor 1 viering per telefoon te reserveren (die reservatie kan wel gerust voor een andere weekend dan het eerstkomende weekend); op die manier hopen we voor zoveel mogelijk mensen kansen te scheppen.

In alle geval welkom.