Vormselcatechese in de advent

Een groot deel van de activiteiten die ingericht worden als vormselcatechese vindt gezamenlijk plaats. Dat betekent dat catechisten van De Pinte, Zevergem, Latem en Deurle samenwerken, en dat de gezinnen ook samen (naar 1 plek) uitgenodigd worden.
Tijdens deze advent echter werd een activiteit per kerkplek georganiseerd.

In Latem werden in het eerste weekend adventskransen gemaakt en kregen de kinderen een rondleiding in de kerk. Catechist Daan zijn terugblik daarop vind je hier.

In het tweede weekend kwamen de gezinnen van vormelingen van De Pinte een uurtje vroeger naar de kerk op zondag. Zij kregen van boven (op het orgel) tot onder een rondleiding, en vierden aansluitend de eucharistie in de gemeenschap.

In het derde weekend waren ouders en vormelingen van Deurle welkom in de kerk. Na een wandeling in de kerk gingen ze zelf op zoektocht en ontdekten zo belangrijke details, vertelt catechist Lea. Bij vertrek konden ze een hoopvolle boodschap achterlaten voor de dagelijkse bezoekers van de kerk (de boodschappen zitten verscholen in de foto’s hieronder). De vormelingen kregen tenslotte ook de opdracht mee om thuis nog een warme kerstboodschap te schrijven naar een eenzame, zieke of oudere persoon.

Een groepje vormelingen van Zevergem kwam in datzelfde weekend een uur vroeger naar de kerk om samen met hun catechist de kerk te verkennen en aansluitend eucharistie te vieren rond de derde kaars op die krans van groen.

Dank aan de catechisten-wonderwijzers van welke kerkplek ook. Goed dat jullie er zijn voor de jongeren. Aanspreekbaar en nabij.