Vrijdag 13 december: Film 'Resurrection' -
filmvertoning met inleiding vooraf en gesprek bij een glas achteraf.

Kerk De Pinte, 7 euro, inschrijven niet nodig.
Opgelet: omdat er een bespreking bij hoort starten dan wel om 19.30 u.

De film 'Resurrection' van de jonge Vlaamse cineast Kristof Hoornaert (38), ontwikkelt zich als een spirituele parabel over schuld, boete en vergeving. De film is krachtig in zijn eenvoud, gedurfd en aangrijpend.
Bijna de hele film speelt zich af in en nabij een bos, waar een oude man teruggetrokken leeft. Hij treft op een dag een gewonde jongeman aan die niet wil spreken. De kluizenaar biedt de jongen eten en onderdak...

'Resurrection' kenmerkt zich door een extreem traag tempo, lange indringende shots en twee uur lang zo goed als geen dialogen of muziek. Dat zorgt voor een bijzondere ervaring.
'Traag en intens' was een halve eeuw geleden al het handelsmerk van grote cineasten. De film van de jonge Vlaming doet hieraan denken.

Regisseur Hoornaert zegt zelf over de film: ’Het trage van de film is meer dan een stijl. Het was noodzakelijk om de kijker de kans te geven om zelf te voelen en na te denken bij wat hij ziet.  De kijker moet zelf deel uitmaken van wat gebeurt met de personages, anders vertel je gewoon een verhaal, geef je informatie. Mijn doel is om een catharsis te bereiken in het hoofd en het hart van de kijker.'

'Resurrection', een film die je moet zien - en voelen.”

Ons volledig jaarprogramma vind je hier.