Leesgroep:
donderdagen 17 november en
1 & 15 december

Onze keuze gaat deze keer uit naar een ongewoon levensverhaal van een jong meisje Anna (East End, Londen). Zij bezit een hoge natuurlijke begaafdheid voor zowel natuurkunde, filosofie als theologie. Ze weet steeds de essentie van een vraagstuk te vinden.

'HALLO MENEER GOD....MET ANNA -Een boek dat je ogen opent voor al het wonderlijke van de wereld. Anna kent de zin van de liefde en weet zich persoonlijk medewerkster van Meneer God'

Tussen de thuis verwaarloosde Anna en Fynn, die haar opvangt, groeit een band.
Zij is voor hem een voortdurende bron van verwondering en een uitnodiging tot een innerlijke zoektocht.
Hij is voor Anna soms als haar vader, dan weer als haar broer of vriend.
Fynn schreef vele jaren later het verhaal van haar korte opmerkelijke leven neer. (Mister God, this is Anna, 1974)
Wij zullen ons laten inspireren door haar woorden die tegelijkertijd kinderlijk, diepzinnig en mystiek zijn. Het leest als een roman, maar geeft stof tot nadenken.

Praktisch

• we komen samen telkens op donderdag in de stille ruimte in de kerk van De Pinte
  • je kiest bij inschrijving voor een samenkomst in de namiddag 14-16 u, of 's avonds 19.30- 21.30 u,
  • beide leesgroepen hebben maximaal acht deelnemers
  • inschrijven tegen 10 november via geloofsgesprekken@gmail.com of 0474 20 54 50
  • je wordt verzocht je boekje zelf (tijdig!) te bestellen:
    ISBN 978 90 434 2490 9, prijs zal ongeveer 15 euro zijn
  • gezien de huidige hoge brandstofprijzen vragen we op de eerste samenkomst 10 euro als bijdrage voor de verwarmingskosten van de stille ruimte (voormalige ‘winterkapel’) van de kerk van De Pinte.

Het volledige jaarprogramma vind je hier. (2 blzn)