De Ark

De Ark is een huis waar mensen met en zonder beperking samenwonen. Iedereen telt er voor 100% mee. Ieder heeft zijn inbreng en zo wordt het leven van alledag gedeeld. Wereldwijd zijn er Arkgemeenschappen en dicht bij ons is dus een gemeenschap in Gent (Drongen - Oude Abdij)
Woensdag 4 maart trokken we met een groepje vormelingen in het kader van hun engagement naar de Ark in Drongen.
Een warm onthaal, vertellen wie je bent en wat je graag doet en wat jou bezighoudt, samen fruitsla maken en tot slot natuurlijk een groepsfoto en een lied -dat waren de ingrediënten van de namiddag.
Ook de vormelingen voelden dat de Ark een plek is waar iedereen thuis mag komen. Je vindt er altijd wel een stoel, iemand die je omhelst, een grappig moment en heel veel verbondenheid.

Dankjewel aan de Ark en aan de vormelingen die openstonden voor deze namiddag van ontmoeting. Dankjewel aan Marianne en Marleen om er als gelegenheidscatechist bij te willen zijn.

Bij ons vertrek noteerden we met zijn allen (bewoners en bezoekers, jongeren en volwassenen) waarom de Ark zo bijzonder is:

“…omdat het hier heel toffe mensen zijn, het is echt leuk om grapjes te maken, te babbelen, koffie te drinken, en ook dat ik kan zijn als ik ben en niet bang hoef te zijn om fouten te maken ;
…omdat het hier altijd dolle pret is, we hier toffe mensen ontmoeten, het eten lekker is ;
…omdat we familie zijn en hier tot rust komen ;
…omdat het hier een leuke groep is en gezellig ;
…omdat je hier zò welkom bent en het zò lieve mensen zijn ;
…omdat je hier familie krijgt, en een goed gevoel en vertrouwen krijgt ;
…omdat je hier altijd welkom bent en iedereen mag zichzelf zijn ;
…omdat ik hier woon en geen ander huis heb met vriendschap  ;
…omdat het hier gezellig is met de mensen die samenkomen, iedereen houdt mekaar gezelschap en het is een mooie plaats met die abdij ;
…omdat je jezelf kan zijn en iedereen is welkom ;
…omdat er vrienden komen, we familie zijn, we samen feesten, we elkaar steunen, goed met elkaar kunnen praten ;
…omdat ik hier heerlijke knuffels krijg, hier heel toffe mensen wonen, jullie mijn vrienden zijn, ik hier altijd welkom ben ;
…omdat iedereen gelijk is en een grote vriendengroep, iedereen is vriendelijk en ik wil zeker nog eens komen. liefs. “

Wil jij ook kennismaken met de Ark ? Dat kan. Er is bijvoorbeeld Arkaffee op 17 april, 15 mei, 12 juni. Om 19u30 gaat zo een Arkaffee van start (wat babbelen en een glas) en is iedereen is welkom. Meer nog: iedereen telt er voor 100% mee.
Omdat de Ark een ark is.