19u - 20u Wake in De Pinte

Wat de wereld, en wat onze tocht naar Pasen ons ook brengt, in zoveel persoonlijk gebed en in het gezamenlijk gebed van de liturgie bidden we om vrede, en bidden we voor mensen in de conflict of op de vlucht. Dat is altijd zo, en dat is naar aanleiding van de recente ontwikkelingen niet minder.

In de vasten willen we ook in de week een moment van samenkomst daartoe voorzien: wekelijks een wake op donderdagavond als gebed om vrede, als deel van ons samen onderweg zijn in deze wereld en in deze veertigdagentijd.

Er is stilte, persoonlijk gebed, nu en dan een Taizélied, licht genomen en gekregen van die ene paaskaars, en verder vooral het instrument van de liefde: aandacht.

Of je moet bidden? En of je moet kunnen bidden?
Eigenlijk hoef je niets te doen. Bidden is vaak heel diep zwijgen. Het heeft dus niets met prestatie te maken.
“Een bidder bidt niet, hij wordt gebeden,” stond ergens een tijd geleden geschreven.

Afspraak iedere donderdag in de veertigdagentijd, doorlopend van 19u tot 20u (vrij in en uit), in de kerk van De Pinte.
10– 17– 24– 31 maart en 7 april
(niet op 14 april Witte Donderdag)
Je kunt zelf een kaars meebrengen, maar in de kerk zijn ook altijd kaarsjes verkrijgbaar.
Er zullen telkens enkele mensen van de parochieploeg aanwezig zijn.

Zo gaan we op weg naar Pasen samen waken en bidden, verbonden met de wereld.
Het is christenen hun manier om geweldloos te reageren, en het ontslaat ons niet van onze morele verantwoordelijkheid -daar zijn veel andere wegen toe.

Naar aanleiding van de actualiteit hier ook enkele links:

Datums:

10/03/2022