Parochiaal beraad

parochiaal
beraad
donderdag

Bartel blikt terug op dit parochiaal beraad in Zevegem:
“Je zou het een extra large gezinsgroep kunnen noemen”, zei Sanne, bij het begin van het beraad. Rond een witte ronde tafel zitten vier mensen van de parochieploeg. Vanuit de alledaagse praktijk spreken ze over hun ervaringen met jongeren. We horen heel uiteenlopende getuigenissen

We merken heel wat sporen van hoop op tijdens dit parochiaal beraad. Niet in het minst door de manier waarop hierover vrijuit wordt gesproken. Zonder schroom worden persoonlijke ervaringen binnen de extra large gezinsgroep gedeeld.

Omdat jongeren vooral bezig zijn met voorbeelden, met idolen, kijken ze naar wat wij doen, hoe wij als gelovige in het leven staan. We kunnen maar beter zelf spreken over ons geloof, wat dat met ons doet, hoe rijk het ons maakt. Hierover praten zowel met jongeren als met volwassenen, doet deuren openen. Zelf getuigen over onze eigen zoektocht. Zo geven we aan de jongeren te kennen dat dit geen probleem is, dat dit bij de weg hoort die we allemaal als mensen te gaan hebben.

We prijzen ons diep gelukkig dat we erbij mochten zijn. Dit was een bijzondere avond. En zo stond het ook te lezen in de uitnodiging:

“We pikken dit thema op vanuit onze zorgen én onze krachten om ons geloof -dat we zo waardevol vinden- door te geven aan de mensen die we liefhebben. De komende maanden zullen we dat op verschillende manieren proberen..."

Bartel