11 november vieringen

Zoals op zoveel plekken en op zoveel manieren stonden ook wij als parochie in het weekend van 11 november stil bij de slachtoffers van toen en nu. Op elke kerkplek gebeurde dat met dezelfde teksten maar met eigen accenten. Maar het bidden om vrede was nooit ver weg…

Hieronder een overzicht van de drie kerkplekken waar er viering was.

In Zevergem op zaterdagavond kwam het groepje vormelingen van ter plekke vooraf samen voor een catechesemoment. Ook in hun klas was uitgebreid aandacht besteed aan de herdenking van de wapenstilstand.

In Latem op zondagmorgen zorgde koor Cum Gaudio, voor de gelegenheid vergezeld van een trommelaar, voor passende gezangen.

En voor wie het zich herinnert: de 18e opdracht op het medewerkersfeest in 2018 was om klaprozen te maken. Wel, die klaprozen -‘Flanders poppies’; symbool van de herdenking aan de oorlog- lagen verspreid in de kerk van De Pinte op zondagochtend.

‘Gedenken is rouwen en danken,’ las ik ergens. Zo hebben we gevierd, gezongen, gebeden…. -met de hoop (die christenen kenmerkt) als laatste wapen.