Bijeenkomst cursisten pastoraal

Een impressie en foto's vanwege Bartel:
Het is woensdagavond 22 augustus en voor de derde keer op rij zijn we erbij; de bijeenkomst van alle mensen van de Edith Stein parochie die in een recent of verder verleden de opleiding 'School voor geloofsverdieping', 'Pastoraal medewerker' of 'Gebedsleider' volgden.

Na een verrassend en fris aperitiefje ter gelegenheid van de verjaardag van Mieke Pollet, verdiepen we ons in het laatste deel van de zogenaamde ‘broodrede’ van het Johannes evangelie (Joh 6, 60-69). Reeds verschillende zondagen na elkaar lezen we uit dit 6de hoofdstuk en dit laatste deel geeft ons als een stevige brok brood veel om op te kauwen. Luisteren naar Jezus’ radicale boodschap, en daarbij de sprong wagen om ‘van Zijn Woord te leven en Hem te volgen’, blijft blijkbaar ‘bijna een onmogelijkheid of bijna een kunst.’ ‘Maar als we dan toch kiezen: hoe kunnen we mekaar -als mens, als parochie, als kerk in de wereld- hierin inspireren.’ We staan met onze Edith Stein parochie voor een uitdagend én hoopvol perspectief!

Het bezinningsgedeelte sluiten we naar goede gewoonte af met het bidden en zingen van de gebeden en psalmen van de dag. Daarna genieten we nog lang na aan een rijk gevulde tafel; menig sappige en bij momenten hartverwarmende anekdotes worden opgediept.

‘Dankbaar’ dat we er opnieuw bij mochten zijn; Jeanine, Anne-Marie, Mieke, Mieke, Philip, Christine, Iris, Lucia, Luc, Marc, Tine, Sanne, Piet en Bartel