Sober maal en Djembé sessie

(Meer foto's zijn te vinden onder het verslag)

Grace: “Ons gezin at maar één keer per dag. De kinderen gingen vaak met honger naar bed. Ik had niet genoeg geld om ze naar school te sturen.”

Na de mooie viering op zondag 18 maart in de kerk van De Pinte, staat het sobere maal klaar; twee soorten soep, boterhammen, bruin of wit, met kaas, hesp of choco, met of zonder boter, een blozende appel als dessert. Een sobere maaltijd met alle noodzakelijke voedingsingredienten erin verwerkt. Eén sober én evenwichtige maaltijd dus. Dat wensen we Grace en haar gezin uit Oeganda elke dag van harte toe. Heel even culinair solidair zijn met haar en zich als gemeenschap heel even verbonden weten met de mensen uit het verre Afrika, het doet ons hart altijd weer openbloeien. Dit kunnen delen met mensen uit de nieuwe parochie - komende van ver en van dichtbij- aan kleine gezellige tafeltjes, keuvelend, genietend, maakt ons gul. Heel gul!

Op zondagavond kregen we het volgende bemoedigend berichtje van Ann nog door: “Daarnet mocht ik 684 euro doorstorten naar Broederlijk Delen. Met een heel goed en dankbaar gevoel mag ik het weekend afsluiten! Voor de statistieken: de opbrengst is bijna 100 euro meer dan vorig jaar. De vormelingen deelden aan 87 mensen minstens 1 potje soep uit. Groeten Ann”

Onze vormelingen helpen ook dit jaar graag mee!

Een mooi beeld van de rij meisjes aan de soeptafel. Met grote zorg scheppen ze de soep, die de jongens vooraf met Ann hadden klaargemaakt, in de soepkommetjes uit. We kunnen kiezen uit een tomaten- of een knolseldersoep. Heerlijk lekker, allebei (hm)!

Bas, toon en tak of was het slap?

Bas, toon en tak; het zijn de drie klanken die we op een djembé kunnen produceren. Het vraagt wat vaardigheid om dit met de beide handpalmen te doen. Het is een kwestie van op een soepele manier, de juiste plaats van de djembé te raken, in het midden of aan de rand. De drie klanken die dan tot ons komen doen ons meteen reizen naar landen als het verre Senegal en Oeganda, naar Grace dus. Ook hiermee weten we ons verbonden met de blije mensen van ginder, mensen die elke dag opnieuw opstaan en vechten voor een betere toekomst.

Veel dank aan de vormelingen, de catechisten en aan Ann natuurlijk!
Veel dank aan de klaarzetters en de opruimers!
Veel dank voor zoveel culinaire solidariteit!