15 augustus: Maria Tenhemelopneming

Op dinsdag 15 augustus vierden heel wat gelovigen het hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Op onze parochie vond om 9u30 een viering plaats in Latem en uitzonderlijk om 11u in Zevergem. De kerk van Zevergem is immers aan Onze-Lieve-Vrouw toegewijd.

In beide diensten werd met dezelfde teksten en gebeden gevierd. Piet Bogaert van Zevergem maakte dit verslag. Foto's vind je onderaan deze pagina.

“Pastoor Piet verwelkomde de mensen achteraan in de kerk, bijgestaan door zijn vaste misdienaar Bavo. Intussen was het parochiaal zangkoor Suverlike aan het repeteren, want het was ruim een maand geleden dat ze nog eens in die samenstelling zongen. Dirigent Daniel Vanrysselberghe zette zijn beste beentje voor om het dirigentenstokje nogmaals ter hand te nemen.
Omstreeks 11.00 u. sijpelden de laatste mensen binnen, maar was het zoeken naar een plaatsje in ons gezellig kerkje.
Met het heel bekende “Liefde gaf u duizend namen” werd de viering ingezongen. Sanne heette de aanwezigen welkom en stelde de figuur van Maria centraal. Lectoren Marianne en Conny brachten de teksten op een passende manier tot leven. Mooie teksten en aangepaste liederen wisselden elkaar af. Wie erbij was, genoot ervan.
Aan het einde van de viering weerklonk dan ook een welgemeend applaus vanuit de kerk. Als extraatje voerde Suverlike het bekende “Heaven is a wonderful place” op. Het werd door het publiek gesmaakt, want opnieuw trakteerden de aanwezigen hen met een daverend applaus. Na de viering werd er nog heel lang nagepraat vóór het kerkgebouw. Niets anders dan lovende woorden en dat blijft deugd doen…”
Piet Bogaert

Wie graag nog eens de vertelling 'Ik ben Maria' -die bij wijze van homilie werd gelezen- naleest, vindt die hier