Zoekveld

Hadden we Franciscus of Augustinus gekozen als naam en heilige voor onze nieuwe parochie, dan zou er minder verbazing geweest zijn. Maar Edith Stein doet nadenken. Dat hebben we graag. Deze jonge Europese heilige mag de inspiratie en uitdaging zijn om verder aan de nieuwe parochie te bouwen.
Op de nieuwjaarsreceptie 5 januari maakten we de naam bekend (foto's vind je hier) en tijdens het weekend van driekoningen 6 en 7 januari kreeg de keuze wat duiding in de homilie. Je kan de tekst hier lezen. Edith Stein is een bekeerlinge en dus betekent dat –zoals de wijzen- ook nu en dan langs een andere weg gaan dan voorheen. Maar altijd samen. Zo mochten we 2018 inzetten.

Op het parochiaal beraad van 5 februari in Deurle zette Dr. Ilse Kerremans ons verder op weg met deze heilige. Hier vind je foto's en een verslag van deze avond.

En: het is onze bedoeling om hier maandelijks in dit 'kennismakingsjaar' een citaat van Edith Stein in de kijker te zetten. Je vindt ze hieronder, tot op deze maand... :

... impressies van wat was ...

... kalender van wat komt ...

Terug naar Startpagina