Vormseldag De Pinte & Zevergem

Straks, in het Pinksterweekend, worden de vormelingen van onze parochie gevormd. “Stort uw Geest over ons uit,”  is dan het gebed van de dag. De voorbije vormseldag was dan wel nog niet hun vormsel, de vormelingen kregen toch reeds een ‘stortbad’ die dag. Met namelijk 4 catechesemomenten, 2 knutselgelegenheden, vertrouwensspelletjes en natuurlijk ook veel zang zat de dag barstensvol afwisseling terwijl alles toch rond het vormsel draaide.
En dat ijsje, ja, dat hoorde er gewoon bij...
’s Avonds ontvingen de vormelingen in de viering in Zevergem ook hun kruisjes. De voorbeden hadden de vormelingen trouwens zelf geschreven. We publiceren ze daarom ook graag hieronder (onder de fotoreeks).
Het was moe maar voldaan dat we die avond naar huis trokken. Dat klinkt heel cliché, maar ’t is waar.
 

Voorbeden door de vormelingen gemaakt:

Goede God, wij bidden voor onze ouders, broers en zussen, dat ze gezond en gelukkig mogen zijn. We bidden voor ons gezin, dat we vaak samen kunnen zijn en af en toe gezellige uitstapjes maken.

Lieve God, wij bidden voor onze grootouders en voor alle oudere mensen, dat ze nog lang van het leven kunnen genieten. Hen die gestorven zijn willen we nooit vergeten.

Onze Vader,  wij bidden U voor mensen die zich eenzaam voelen, dat iemand hen eens een knuffel geeft en vraagt hoe het met hen gaat.  Wij bidden voor mensen die bang of verdrietig zijn, dat iemand hen troost en moed geeft.  Wij bidden dat mensen hoop krijgen en blij worden door te kijken naar wat mooi en goed is in de wereld.

Lieve God, wij bidden voor onze wereld, dat er meer vrede komt en dat mensen zorg dragen voor elkaar en voor de natuur. Laat ons bidden voor alle kinderen, dat ze kansen krijgen om te groeien en sterke, gelukkige volwassenen te worden.

Goede God, wij bidden U tenslotte voor onszelf en voor alle vormelingen, dat we een fijne tijd tegemoet gaan, dat we nieuwe vrienden maken in het middelbaar en dat we altijd omringd zijn door mensen die ons graag zien.