Viering en sober maal

-foto's van dit gebeuren vind je onderaan deze impressie-

‘Breken en delen’ dat is een manier van leven en het is een manier van samenkomen, maar die dag toch een beetje anders –je kon er niets naast kijken- want na de mis ging aan de grote tafel van de eucharistie ook het sober maal ten voordele van Broederlijk Delen door.

En zoals elke week in deze veertigdagentijd kregen we die vastenzondag twee nieuwe (op het eerste zicht tegenstrijdige) richtingwijzers mee: ‘Mijn visie / Jouw waarheid’. In de oude verhalen echter kregen we terug een beeld van wie God wil zijn voor mensen. Zijn liefde -een genezende kracht die zich niet aan banden laat leggen en altijd groter is dan onze visie en onze waarheid-  helpt dan ook kijken naar onszelf, naar elkaar, naar de mens, naar de wereld.

De verbondenheid met en onze betrokkenheid op die wereld kreeg dus na de viering wat vorm: de opbrengst van het sober maal is 587 euro ten voordele van het goede doel. Dat kan tellen…

Dankjewel aan de vele mensen vanuit elke kerkplek die aanschoven voor de eucharistie en/of voor het sober maal. Terwijl sommigen kozen voor een babbel of kennismaking na de maaltijd, brachten anderen met de workshop djembé de Afrikaanse wereld nog wat meer binnen. Ook dat werd gesmaakt.

Ontvangen en doorgeven is de taal van Liefde, de taal van de eucharistie, de taal van Broederlijk Delen. Naar het einde van de campagne toe willen we iedereen die zich tijdens deze veertigdagentijd op een of andere manier ter plaatse inzette of een bijdrage leverde van harte danken.
In het kader van dit sober maal bijzondere dank aan de vormelingen voor wie dit hun keuze uit de engagementen was, aan catechisten Donald & Mieke, en aan Ann Vandenbussche natuurlijk!
De vele handen die nadien het opruimwerk lichter maakten deden tevens deugd.