“Welcome Javed to our community !”

Onopvallend viert hij heel regelmatig mee, zonder communie, en de vormelingen en hun ouders kennen hem al want de activiteiten voor de gezinnen van de vormselcatechese zijn een van de dingen waar hij sinds september aan deelneemt.

Tijd om hem voor te stellen:

Op zoek naar leven en licht is hij in Belgie beland maar op zijn tocht vanuit zijn geboorteland kwam Javed even in Parijs terecht, heel in het bijzonder in de basilique sacré-coeur, de witte basiliek op de heuvel in de wijk van Montmartre. De Christus afgebeeld in de schitterende mozaïek van deze basiliek heeft hem toen sterk getroffen.
Javed woont nu sinds vorig jaar in het LOI in de Blijpoel in Zevergem en doorheen de ontmoeting met christenen hier voelde hij zich meer en meer aangesproken door de figuur die hem toen in Parijs zo geraakt had. Voor hem voelt het inmiddels zo aan dat het leven en het licht waarnaar hij op zoek was te maken heeft met Christus, met het christendom.
Vandaaruit sprak Javed in de zomer van 2016 het verlangen uit om gedoopt te worden. Sindsdien hebben we daar samen veel over gepraat…

Sinds 11 november 2016 hebben een paar mensen zich bereid verklaard om in naam van de gemeenschap de weg met Javed naar zijn doopsel te willen afleggen. Zijn geloofsvrienden noemen we ze.

Bartel (die zichzelf nog als pas geïntegreerde parochiaan beschouwt) beschrijft hoe hij zo een geloofsvriend werd. Zijn eerste indrukken kan je hier lezen.

Advent heeft te maken met wachten, met verlangen, met uitzien, met hopen. Wel, de vraag van een volwassen doopleerling heeft daar ook mee te maken- een verlangen van hem naar God, een verlangen van God naar hem.

Op de eerste zondag van de advent, bij het begin van een nieuw kerkelijk jaar, werd Javed dan ook voorgesteld in de kerk en ritueel opgenomen met een kruisje door zijn geloofsvrienden.
…want een mens heeft een teken nodig, zo nu en dan, dat het hem goed mag gaan…