Kinderzegen tgv Lichtmis

Die zondagmorgen (dicht bij Maria Lichtmis) vond de jaarlijkse kinderzegen in de gezinsviering in De Pinte plaats.
We waren met velen die ochtend, en al horen de pannenkoeken bij dat feest van lichtmis, het is niet dat wat het vermogen heeft ons samen te brengen. Het is dat oude verhaal van Jozef en Maria die met hun kind Jezus tot dicht bij God komen.

Wanneer je als ouder vandaag met je kleine, soms nog onwetende kindjes naar de kerk komt, dan is het niet het belangrijkste of zij al weten dat God bestaat en wat goed of fout is. Het belangrijkste is samen te mogen ervaren dat God van ons houdt.

550 misboekjes en 600 pannenkoeken later mochten baby, kind, ouder, grootouder, zangers vooraan en meezingers in de kerk zich gedragen en gezegend weten.

Dank aan jeugdkoor Mozaïek en aan de vele helpende handen van de gezinsvierders, doopcatechisten, mensen van de parochieploeg en aan Bartel die ons onderstaande foto's bezorgde.