IK VRIJWILLIG, JIJ VRIJWILLIGT, HIJ VRIJWILLIGT, ZIJ VRIJWILLIGT. IEDEREEN VRIJWILLIGT. MAAR IS IEDEREEN WEL VERZEKERD ?

Een welgemeende en herhaalde dank aan ieder zich er met de borst op toelegt om ook en zeker vandaag handen en voeten geeft aan dat levengevend oud verhaal.
Merci ieder die zo dikwijls ongezien de handen uit de mouwen steekt, zijn tanden zet in welk project ook, eender welke karwei onder de duim heeft of krijgt als ’t moet, zijn nek uitsteekt voor de kwetsbare, na een lange werkdag toch nog de hoofden bij elkaar wilt steken, nieuwkomers met open armen helpt ontvangen,de oren spitst en de ogen niet sluit voor onrecht en verdriet, ieder die een ander een hart onder de riem steekt – m.a.w. elkeen die op zijn manier op de been is en blijft zonder dat een haar op uw hoofd er aan denkt daar iets voor terug te moeten krijgen. Dank-je-wel, je bent ermee een stempel van God. Voor al die vrijwilligers die in hart en nieren doen wat ze doen omdat ze het niet kunnen laten, hopen we uiteraard dat ze nooit die arm, dat been of wat dan ook breken.
Toch hebben we, als gevolg van de nieuwe dekenale werking, een heel goede verzekering voor elke vrijwilliger kunnen afsluiten. Daartoe echter moet door ELKE VRIJWILLIGER, eenmalig, een document ondertekenen..
Omdat Witte Donderdag eigenlijk de feestdag is van de dienstbaarheid lijkt dat een goede gelegenheid om ieder -bij een glas- iedereen te vragen zijn document te tekenen.
De viering op witte donderdag is om 19u30 in de kerk van Zevergem. Wie na de mis nog even in de kerk wenst te blijven voor aanbidding kan dat ; samenkomst om de verzekeringspapieren in orde te brengen zal doorgaan in de school rechtover de kerk (tot 21u30).
We proberen de meeste vrijwilligers via mail uit te nodigen maar iédereen op die manier bereiken zal niet lukken.
Daarom: spread the word! Elkeen die op een of andere manier iets van vrijwilligerswerk uitvoert op onze nieuwe parochie wordt gevraagd die avond te komen tekenen. We verwachten u. Je bent belangrijk. Je maakt -met je hand, je hart, je stem- je maakt verschil.

IEDEREEN OP DE BEEN DUS WITTE DONDERDAG 29 MAART IN ZEVERGEM