Geloofstocht vormelingen

Tot 20 november liep het ‘jubeljaar van de barmhartigheid’; een heilig jaar waarin paus Franciscus het thema van de barmhartigheid terug naar voor wou en wil brengen in het leven van christenen en in de wereld.

In de tuin naast de basiliek O.L.V. van Lourdes in Oostakker was binnen dat thema een ‘gelooftocht’ opgesteld. Het team dat deze tocht ontwierp liet -speciaal voor ons- de blokhutten staan en ook de kentekens van de 'poort van barmhartigheid' bleven aanwezig tot we met de vormelingen van De Pinte en Zevergem een bezoek hadden gebracht aan die plek van bedevaart.
Woensdagnamiddag 23 november trokken we er met 30 vormelingen en een aantal volwassenen (catechisten en ouders) heen. Doorheen de verschillende blokhutten en dankzij de uiteenlopende werkvormen per blokhut proefden we van wat barmhartigheid naar lichaam en barmhartigheid naar geest kan betekenen.
Het thema van de barmhartigheid is zoals paus Franciscus het bedoelde in zekere zin weer wat meer op de voorgrond gekomen. Ook (en natuurlijk) nu het jubeljaar afgesloten is...