Engagement vormelingen: De Ark

Catechiste en mama Astrid liet ons deze woorden :

"Op woensdag 18 januari mocht ik samen met Sanne vijf vormelingen vergezellen naar het huis van De Ark in Drongen, deel van de wereldwijde Arkgemeenschap. In het huis leven mensen met en zonder mentale handicap samen. Net zoals in een gewoon gezin wordt er gewerkt, gekookt, afgewassen, gepoetst, gespeeld, gesport, feest gevierd en bezoek ontvangen.

Wij werden bij aankomst getrakteerd op een hapje en een drankje en gingen met enkele bewoners rond de tafel zitten om kennis te maken. Elk om de beurt vertelden we wat we die ochtend op onze boterham hadden gesmeerd en het ijs was meteen gebroken: chocopasta is en blijft het populairste beleg.

De bewoners van de Ark stonden te kijken van de vele hobby’s van onze vormelingen en wij stelden vast dat ook zij heel diverse interesses en activiteiten hebben. Toen gingen we samen glazen beschilderen, rond het thema ‘De Ark’. We zagen op de glazen veel hartjes verschijnen, in vrolijke kleuren. En de woorden  ‘Samen leven’. De vormelingen hadden meteen begrepen waar het in de Ark allemaal om draait: Leven. Samen.  Iedereen voelde zich op z’n gemak. Ook tijdens het gebedsmoment ter afsluiting, was iedereen aandachtig. We hebben  de warmte en gastvrijheid van de Ark aan den lijve ondervonden.

Op de terugweg zei één van de vormelingen:

'Ik vond het daar heel leuk in de Ark. Ik zou daar ook graag zijn. Het is er rustig. En niets moet er. En er wordt geknutseld. Dat zie je aan de muren. Ik vond ook die gebarentaal knap, die had ik nog nooit gezien. Ik vond het fijn dat wij met de mensen konden praten. Hoewel we elkaar niet kennen en wij kinderen zijn en zij volwassenen en sommigen met een beperking, was het toch een gezellig gesprek. De Ark is een goede plek.'

Dankjewel aan alle mensen van de Ark voor de mooie namiddag!
Astrid Panis."